Veitech bidrar i utvecklingen av Gasklockan i Stockholm tillsammans med Veidekke och OBOS

posted in: Nyheter | 0

I samband med markanvisningstävlingen för Gasklockan tog bostadsutvecklaren OBOS tidig kontakt med Veidekke som fick presentera sitt nya koncept med integrerad projektutveckling där Veitech hanterat installationspaketet. Ett målmedvetet samarbete inleddes och nu ska de norska aktörerna tillsammans bygga runt 320 bostäder med lokaler i bottenplan och en ny förskola i Stockholm. Det står klart efter att OBOS vunnit den prestigefyllda markanvisningen för Gasklocka 3 och 4 i Norra Djurgårdsstaden.

– Det är en stor glädje för oss på Veitech att tillsammans med Veidekke och OBOS få möjligheten att arbeta med robusta och smarta installationslösningar i projektet Gasklockan. Alla projekt är unika, men vårt sätt att arbeta integrerat med bygg och beställare i projektutveckling bidrar till att skapa hållbara och genomförbara projekt från tidigt skede , säger Karl Stenqvist, VD på Veitech.

Huset kommer nå 110 meter över havet och kommer sannolikt att bli ett nytt landmärke i Stockholms siluett. Detaljplanen är antagen och nästa steg är att ta fram byggnadens utformning och slutliga gestaltning i en parallell process tillsammans med staden. Byggstart beräknas till år 2023 och första inflyttning till år 2026.